Новини

Седмица на водата

17.03.2014

С поредицата от образователни прояви на екологични теми, от днес, 17 март до 22 март, в Плевенска област ще се отбележи Седмица на водата, по повод Световния ден на водата- 22 март. Организатори са: Басейнова дирекция за управление на водите Дунавски район с център Плевен, Регионална инспекция по околната среда и водите – Плевен и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Плевен.

Началото на Седмицата на водата е от 9,30 часа днес, в Седмична детска градина „Теменуга” – град Плевен, с воден празник, по време на който, под формата на игра, ще бъде обсъдено как всички – и малки, и големи, могат да допринесат за опазването и пестенето на ценното природното богатство - водата.

В същия час, но на 18 март, ще започне голям пролетен воден празник в детска градина „Синчец” в Плевен. В същия ден, в 11.50, започва срещата с осмокласници в Професионална гимназия по електроника и химични технологии „Проф. Асен Златаров” – Плевен.

По традиция, Денят на водата ще бъде отбелязан съвместно и с отдел „Природа” на Регионален исторически музей – Плевен. В 11 часа на 19 март ще удари звънецът за час по екология в Музея за първокласници от начално училище „Патриарх Евтимий” – град Плевен. В заниманията ще се включат и студенти от Педагогически колеж – Плевен към Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”.

Отново в сряда, но от 15 часа, воден празник ще има и в Дневен център за възрастни с увреждания в Плевен.

На следващия ден, 20 март, ще се проведат две лекции за опазването на водата с ученици от НУ „Св. Св. Кирил и Методий” в град Долни Дъбник.

Денят на водата ще бъде отбелязан традиционно на самата дата – 22 март,от Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси в село Байкал, община Долна Митрополия.

Световният ден на водата се провежда ежегодно на 22 март, с цел световната общност да се застъпи за устойчиво управление на водните ресурси и привлече общественото внимание върху важността от наличие на прясна вода. Инициативата се поражда през 1992 г. на Конференцията на Обединените нации „Екология и развитие”, проведена в Рио де Женейро. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като ежегодно се организират прояви в цял свят, посветени на водата. Всяка година те са под различно мото, като за тази то е „Вода и енергия”.

СЪОБЩЕНИЕ

СЪОБЩЕНИЕ

12.04.2018

Нарушено водоподаване

повече

СЪОБЩЕНИЕ

СЪОБЩЕНИЕ

12.04.2018

Нарушено водоподаване

повече

СЪОБЩЕНИЕ

СЪОБЩЕНИЕ

10.04.2018

Във връзка с отстраняване на авария

повече

СЪОБЩЕНИЕ

СЪОБЩЕНИЕ

30.03.2018

Нарушено водоподаване

повече

СЪОБЩЕНИЕ

СЪОБЩЕНИЕ

29.03.2018

Нарушено водоподаване

повече