Новини

Седмица на водата

17.03.2014

С поредицата от образователни прояви на екологични теми, от днес, 17 март до 22 март, в Плевенска област ще се отбележи Седмица на водата, по повод Световния ден на водата- 22 март. Организатори са: Басейнова дирекция за управление на водите Дунавски район с център Плевен, Регионална инспекция по околната среда и водите – Плевен и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Плевен.

Началото на Седмицата на водата е от 9,30 часа днес, в Седмична детска градина „Теменуга” – град Плевен, с воден празник, по време на който, под формата на игра, ще бъде обсъдено как всички – и малки, и големи, могат да допринесат за опазването и пестенето на ценното природното богатство - водата.

В същия час, но на 18 март, ще започне голям пролетен воден празник в детска градина „Синчец” в Плевен. В същия ден, в 11.50, започва срещата с осмокласници в Професионална гимназия по електроника и химични технологии „Проф. Асен Златаров” – Плевен.

По традиция, Денят на водата ще бъде отбелязан съвместно и с отдел „Природа” на Регионален исторически музей – Плевен. В 11 часа на 19 март ще удари звънецът за час по екология в Музея за първокласници от начално училище „Патриарх Евтимий” – град Плевен. В заниманията ще се включат и студенти от Педагогически колеж – Плевен към Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”.

Отново в сряда, но от 15 часа, воден празник ще има и в Дневен център за възрастни с увреждания в Плевен.

На следващия ден, 20 март, ще се проведат две лекции за опазването на водата с ученици от НУ „Св. Св. Кирил и Методий” в град Долни Дъбник.

Денят на водата ще бъде отбелязан традиционно на самата дата – 22 март,от Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси в село Байкал, община Долна Митрополия.

Световният ден на водата се провежда ежегодно на 22 март, с цел световната общност да се застъпи за устойчиво управление на водните ресурси и привлече общественото внимание върху важността от наличие на прясна вода. Инициативата се поражда през 1992 г. на Конференцията на Обединените нации „Екология и развитие”, проведена в Рио де Женейро. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като ежегодно се организират прояви в цял свят, посветени на водата. Всяка година те са под различно мото, като за тази то е „Вода и енергия”.

СЪОБЩЕНИЕ

СЪОБЩЕНИЕ

22.01.2018

„Водоснабдяване и канализация“- Плевен напомня да се зазимят водомерните възли и водопроводните инсталации

повече

Кампания за безплатна актуализация на данни

Кампания за безплатна актуализация на данни

08.01.2018

"Водоснабдяване и канализация"- Плевен обявява кампания за безплатно актуализиране на данните на своите клиенти

повече

СЪОБЩЕНИЕ

СЪОБЩЕНИЕ

05.01.2018

Покана за избор на обслужващи банки

повече

УВЕДОМЛЕНИЕ

УВЕДОМЛЕНИЕ

08.01.2016

Интернет плащания могат да се извършват и през Оператор – Транскарт

повече

НОВИНА

НОВИНА

26.11.2015

Нови онлайн каси за разплащане на В и К услуги:

повече