Новини

Водата помага да се повишава кръвното налягане

01.11.2007

Обикновената вода, независимо дали минерална или от чешмата може да поддържа здравето на хората с ниско кръвно налягане на ниво, достатъчно за пълноценен живот. Това показват последните данни на британски учени, публикувани в списанието Neurology, Neurosurgery and Psychiatry Society.
За разлика от артериалната хипертензия (повишеното кръвно налягане), хипотонията или пониженото артериално налягане се среща значително по-рядко. Много хора знаят как може да се намали налягането, но доста по-малко са тези, които знаят как да се повиши (разбира се, освен с помощта на кафето или алкохола).
Чести оплаквания на хипотониците са загуба на съзнание или неговото значително помрачаване, силно виене на свят при преминаване от седнало в изправено положение, след приемане на храна или дори след незначително физическо натоварване.
В хода на изследването британските учени са установили, че две чаши вода над всекидневната норма помага налагането да се поддържа на приемливо ниво.
Ниско артериално налягане, нарушения в регулирането на честотата на сърдечните съкращения и процесите на потоотделяне се наблюдават при хора с неадекватна работа на определени участъци на нервната система, отговорни за тези функции.
Тези данни за способността на водата да влияе на артериалното налягане значително ще помогнат за лечението на пациентите с нарушение в изброените функции на мозъка и на тези, при които ниското налягане е обусловено от други причини (например подрастващата възраст, влиянието на блуждаещия нерв и парасимпатиковата нервна система), смятат учените от Imperial College London и лекарите от St. Mary's Hospital.
Само по себе си нарушението на функциите на отделните участици на мозъка, водещо до развитието на хипотония, не заплашва със смърт, но влияе отрицателно на качеството на живот, като ограничава хората от възможността за шофиране, физически труд и т.н.(а)
19 февруари 2007, здраве.bg

СЪОБЩЕНИЕ

СЪОБЩЕНИЕ

22.01.2018

„Водоснабдяване и канализация“- Плевен напомня да се зазимят водомерните възли и водопроводните инсталации

повече

Кампания за безплатна актуализация на данни

Кампания за безплатна актуализация на данни

08.01.2018

"Водоснабдяване и канализация"- Плевен обявява кампания за безплатно актуализиране на данните на своите клиенти

повече

СЪОБЩЕНИЕ

СЪОБЩЕНИЕ

05.01.2018

Покана за избор на обслужващи банки

повече

УВЕДОМЛЕНИЕ

УВЕДОМЛЕНИЕ

08.01.2016

Интернет плащания могат да се извършват и през Оператор – Транскарт

повече

НОВИНА

НОВИНА

26.11.2015

Нови онлайн каси за разплащане на В и К услуги:

повече